Professioneel Yoga-instituut

compLonnspoorlaanDe Yogaschool is het Yoga-instituut voor de hoogstaande Basis- & Docentenopleidingen Raja Yoga of ook wel Koninklijke Yoga genoemd. De Yogaschool bestaat sinds 1995, inmiddels dit jaar 22 jaar. De Yogaschool is aangesloten bij de kamer van koophandel onder nummer 08085183. We zijn begonnen aan de Dr. Benthemstraat, daarna verhuisd naar de Brinkstraat, inmiddels al weer 7 jaren actief lesgevend aan de Lonnekerspoorlaan 88 op het Roombeek te Enschede. Onze nevenvestigingen zijn aan de Emmastraat 147 en de Lasonderstraat 3. We geven ook les in Hengelo, Borne en Oldenzaal. In Oldenzaal hebben we een eigen vestiging aan de Deurningerstraat 39-c. Overzichtspagina van de Lokaties door te klikken.

gelukkigDe Yogaschool staat garant sinds haar begin, voor echte Yogabeoefening in zijn puurste vorm. Ongelofelijk effectief, zelfs tot op het hoogste niveau van Yoga of de staat van Samadhi. Vrij vertaald betreft dit een zeer diep welzijn, diep inzichtelijk en bevrijdend. De Yogabeoefenaar zal dit vroeg of laat gaan meemaken. Het doel van Yoga, éénwording, is dan bereikt. Als je bereid bent om jezelf te ontwikkelen, eerst via ontspanning in het lichaam en daarna via inzicht, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Het is duidelijk dat we je behoorlijk aan het werk zetten om het beste in jezelf naar boven te halen. Alleen dan kan naar ons idee een goede beoefenaar van Yoga het doel ervaren en indien wenselijk, een leraar worden.

De Yogaschool heeft vele Yogaleerkrachten opgeleid sinds haar bestaan. Onze trainingen worden erg goed bezocht en gewaardeerd om de inhoud, de diepe kennis, de liefdevolle houding en kunde van de leerkrachten die voor de Yogaschool werken.  De verbazende effecten die elke serieuze Yogabeoefenaar door onze hulp, zelf teweeg zal gaan brengen, is elke keer verwonderend om te zien.

Het doel van Raja Yoga (de specialisatie van De Yogaschool) of eenwording is te lezen in de volgende zin uit de Yogasutra’s van Patanjali :
“Yoga citta vritti nirodha”  “Yoga is het stilzetten van de wijzigingen van het denken”.
samadhi11

Als dit proces vordert door herhaling en oefening komen de innerlijke kwaliteiten van ieder mens naar buiten, vreugde en inzicht, een liefdevolle levenshouding en tenslotte diepe rust. Hoe we dit samen met je aanpakken is te lezen in de 8 stappen van Patanjali. De Yogaschool is gespecialiseerd om het proces van eenwording te bevorderen middels de erkende en vakbekwame leerkrachten die vele jaren training hebben ondergaan waardoor zij in staat zijn om Raja Yoga en ook Hatha Yoga (als onderdeel van Raja Yoga) goed over te dragen aan de cursist of student. Het resultaat is er dan ook naar.

Direct beginnen met de Basistraining of Basisopleiding is het beste. De Basisopleiding is zowel ‘s avonds als ‘s ochtends te volgen ieder seizoen. De opleidingen zijn uitermate goed betaalbaar (vergelijk maar eens met andere in den lande), zeer hoog in kwaliteit. Deze trainingen zijn voor iedereen toegankelijk, die er zin in heeft om zichzelf praktisch en inhoudelijk te vormen richting een goed en groter leven. Zie voor meer info Basisopleiding en eventueel de Ervaringen van leerlingen.

Een echte Yogaleerkracht worden ? Als het Yoga proces vordert, er wordt jaren lang de nadruk gelegd op de binnenwaartse stroom, dan komt misschien de behoefte om het geleerde door te geven aan de medemens. Via een examentoetsing kan de opgeleide, als alle onderdelen ruim voldoende zijn, een erkenning ontvangen. Zie voor meer info de pagina Docentenopleiding.

Ik heb vele vragen gekregen in de loop der jaren over de naam, met name de term “Opleidingen” die we hanteren. Laat het me duidelijk maken dat het hier om erg goede en inhoudelijk sterke Yogatrainingen gaat. De meeste mensen komen voor een persoonlijke ontwikkeling, interesse, of omdat ze  af willen van stress en klachten. Ik kan niet anders concluderen en ben nog elke dag even enthousiast: het werkt! Als blijkt dat je op den duur uitvoerend wilt gaan worden, dan kan dat. Je vraagt een examen aan. Als je dat haalt geven we je een erkenning en alle steun verder nodig. Dit is de reden dat we de naam “Opleidingen” hanteren en blijven gebruiken.