Yogabeoefening – effecten

 Dit is een greep uit de vele effecten van grondige en regelmatige Yogabeoefening:

Verbetering van de lichaamshouding en flexibiliteit.
Versoepeling en betere coördinatie lichaamsdelen.
Verhoging van energieniveau. De stofwisseling zal verbeteren en gewichtsverlies of gewichtsregulatie zal optreden.
Meer uithoudingsvermogen en kracht. Meer rust.
Een beter geheugen, meer helderheid.
Beter in staat zijn om problemen op te lossen. Een groter zelfvertrouwen.
Grote afname stressverschijnselen. Genieten in zijn algemeenheid neemt toe.
Men slaapt beter.
Vermindering van (vage) klachten.
Leuk om te vermelden is dat vele studenten met name in de Raja Yoga opleidingen een andere- of betere baan hebben gevonden of meer plezier hebben gevonden in hun werk.

Happy

Yogabeoefening en met name het 8 – voudig pad zoals beschreven op deze pagina heeft zeer veel effect op overprikkeling of grote vermoeidheidsklachten zoals een burn out. In onze uitstekend vormgegeven Opleidingen zitten alle elementen om definitief en voorgoed de processen die vermoeidheid van allerlei soort, zoals burn-outs overspanningen en ME blijvend naar het verleden te verwijzen.

Meer weten over hoe deze klachten blijvend aan te pakken ? Kom dan eens naar de lezingen die we geven. Altijd zeer de moeite waard.

 

 

 

 

 

 

Dit artikel stond op nu.nl op 20-11-2012. Eén op de acht werknemers heeft burn-outklachten

burn-outAMSTERDAM – Ruim een op de acht werknemers had in 2011 burn-outklachten. Het gaat dan onder andere om gevoelens van vermoeidheid en van emotionele uitputting. Dit blijkt dinsdag uit cijfers van het CBS over 2011. Ook stellen deze werknemers zich leeg te voelen en vergt het hen veel om met mensen om hen heen te werken. Leeg voelen blijkt de meest genoemde burn-out klacht. Dit is bijna 27 procent van de werkenden het geval. Hoe ouder de werknemer, hoe leger hij zich bovendien voelt. De gegevens zijn afkomstig van CBSBekijk hier een grote versie. – (c) NU.nl/Jerry Vermanen. Werknemers met een hoge werkdruk en weinig sociale steun van collega’s en leidinggevenden kampen vaker met burn-outklachten: dat is bij 37 procent zo, terwijl van de werknemers die zich wel sociaal gesteund voelen 11 procent kampt met dergelijke klachten.

Partner. Werknemers met een partner en kinderen hebben daarentegen minder vaak dergelijke klachten (een op de negen). Bij alleenstaande werknemers heeft een op de zes burn-outklachten. Van werknemers die alleenstaande ouder zijn, had een op de zeven deze klachten. Dit is vrijwel evenveel als bij werknemers die een partner hebben en geen kinderen. De gegevens zijn afkomstig van CBSBekijk hier een grote versie. – (c)NU.nl/Jerry Vermanen. 

Werkdruk. Vier op de tien werknemers heeft te maken met hoge werkdruk, zo blijkt uit de cijfers. Hiervan ervaart 22 procent burn-outklachten. Bij werknemers met een lage werkdruk is dit 7 procent. Mannen hebben gemiddeld iets vaker last van burn-out klachten. Bij hen is dit 13,4 procent, terwijl van de vrouwen 12 procent met burn-outklachten kampt. In 2008 is het aandeel werknemers met klachten van burn-out gestegen, daarna is het nagenoeg gelijk gebleven. © NU.nl/Heleen Haverkort.


Dit artikel stond op www.gezondheidsnet.nl op .

Half Nederland heeft lichamelijke klachten door stress

Ook de nachtrust heeft flink te lijden.

Annemieke Hoogland | Gewijzigd op: 09-12-2016
Ruim de helft van de Nederlanders heeft last van stressgerelateerde lichamelijke klachten. Van hen heeft 61 procent last van gespannen nek en schouders, 59 procent van vermoeidheid en 52 procent van een onrustig gevoel. Ook hoofdpijn, slapeloosheid, concentratieproblemen en neerslachtigheid komen veel voor.

 Dat blijkt uit de resultaten van een enquête onder ruim 850 bezoekers van de website Gezondheidsnet.nl. De resultaten zijn bekend gemaakt bij de opening van de Nationale Gezondheidsbeurs in Utrecht.

Altijd stress

Dat stress veel voorkomt, laat ook deze enquête weer zien. Ruim de helft van de ondervraagden ervaart regelmatig, zeker een paar keer per week, stress. Van hen heeft 5 procent altijd stress en 28 procent bijna elke dag.

De belangrijkste oorzaken van stress zijn gezondheid (33 procent), zorgen om de kinderen (25 procent), werk (19 procent), financiële problemen (19 procent) en zorgen om naasten (18 procent). Een kwart van de ondervraagden ziet regelmatig tegen een (werk)dag op en ruim de helft is minimaal een paar keer per week uitgeput aan het eind van de dag.

Slaapproblemen

Naast lichamelijke klachten zorgen stress en piekeren ook voor slaapproblemen. Bij 7 procent van de ondervraagden zelfs altijd, bij 16 procent bijna elke dag en bij 21 procent een paar keer per week. Gezondheid is de belangrijkste reden voor wakker liggen, gevolgd door zorgen om kinderen, werk en financiële problemen. Ruim de helft wordt regelmatig moe wakker.

Ontspannen voor de tv

Hoewel we dus in grote getalen last hebben van stress, lukt ontspannen thuis gelukkig nog wel. Net als genieten van even niets doen. Slechts 10 procent heeft hier moeite mee. Televisie of series kijken zijn de meest voorkomende ontspanningsactiviteit, gevolgd door het lezen van een boek of tijdschrift, slapen, ‘computeren’ en sporten.

Ontspanning ten koste van huishouden

Het huishouden is de belangrijkste reden dat ontspanning er nog wel eens bij inschiet, ook werk en de gezondheid vormen belemmerende factoren. Opvallend is dat ruim 40 procent van de ondervraagden maar een paar keer per maand (of nog minder) energie over heeft na een (werk)dag om andere dingen te doen.

Hulp bij stress

Bijna de helft van de deelnemers heeft wel eens met een hulpverlener gepraat over stress. Vooral met een psycholoog of de huisarts. De belangrijkste reden om niets te ondernemen tegen stress is dat veel mensen denken dat het vanzelf wel weer overgaat. Stress verminderen doen we op dezelfde manier als ontspannen. Een belangrijk verschil is wel dat een kwart van de ondervraagden ook actief probeert om de situatie te veranderen.


Dit artikel stond in de Telegraaf.op 14-02-2018.

Personeel horendol van stress

Door EVA GABELER EN MARTIJN KLERKS Updated – Vandaag, 07:41 – Vandaag, 05:30 in FINANCIEEL

 

AMSTERDAM – De stressthermometer van de BV Nederland staat diep in het rood.

Vooral werkende jongeren, vrouwen en alleenstaanden kampen met klachten die grenzen aan een burn-out, blijkt uit cijfers van TNO en het Centraal Bureau voor de Statistiek. „We moeten ons hier echt druk om maken”, zegt TNO-onderzoeker Wendela Hooftman. Een op de zeven werkenden lijdt aan burn-outklachten. Bij 25- tot 35-jarigen is dat bijna een op de vijf. Hooftman vindt dat er in bijvoorbeeld zorg en onderwijs, waar de eisen hoog zijn en werknemers weinig zelf kunnen beslissen, flink in regels moet worden geschrapt. „Kijk eens goed: welke regels maken ons werk écht beter? En welke regels zuigen juist energie uit werknemers?”

Jonge single vrouw in de stress – Bizar hoge eisen moderne tijd leiden tot burn-out.

 


Meer weten over hoe deze klachten blijvend aan te pakken ?

Kom dan eens naar de lezingen die we geven.