De Lesmethode die we hanteren

In de Hatha Yoga Pradipika het handboek voor yoga staat: “Er is geen Hatha Yoga zonder Raja Yoga, geen Raja Yoga zonder Hatha Yoga” Dat betekent dat zowel lichamelijke als geestelijke ontwikkeling bij elkaar horen. Het één kan niet zonder het andere. Alleen op deze manier lukt het de mens om de ware ‘Ik’ te vinden.

De methode in onze trainingen is vooral praktijk gericht en bevat veel oefeningen. Er is natuurlijk geen groei mogelijk als er geen persoonlijke vrijheid is en geen eigen beslissing. De sfeer in onze lessen is daardoor open en rustig, soms uitdagend. Deze combinatie heeft een verfrissend resultaat tot gevolg. Yoga is geen starre discipline, maar een levend en boeiend geheel. Hierdoor is een mens in staat zich op een concrete wijze te ontwikkelen. Het Yoga-systeem dat door goede observatie aangeeft dat natuurlijke processen in onze omgeving terug te vinden zijn in de mens zelf, geeft zeer veel voordelen. Omdat mens en natuur niet strijdig zijn, juist gelijk aan elkaar, kan het niet anders dat als je dit herontdekt in jezelf, je gezonder, gelukkiger en rustiger wordt want er is totaal niets te vrezen. Het in balans brengen van lichaam, emoties, denken en ideeën geeft een goede aaneenschakeling, of ‘ lijn van minste weerstand ‘. Het is duidelijk dat er dan een grotere doorstroming in jou plaatsvindt. Deze grote doorstroming of verbinding heet Yoga, eenwording.

We bieden deze training aan in een opleiding. De complete opleiding is gesplitst in 3 blokken, te weten: Een grondige Basisopleiding van 1 jaar om te beginnen. Een aansluitende Docentenopleiding van 3 jaar, en als je je verder wilt verdiepen en als afsluiting de geweldige Meesteropleiding van 3 jaar. Deze Yogatraining is gebaseerd op de kennis uit de fundamentele Sanskriet geschriften en de methode van de oude Rishi´s of zieners. Als je jezelf grondig wilt leren ontwikkelen op zowel fysiek, moreel, vitaal, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau is het niet verstandig om zomaar ergens te beginnen want al deze krachten zijn onafscheidelijk met elkaar verbonden. Alleen door integratie van alle onderdelen zal de mens zijn “Ware Ik” leren kennen en uiteindelijk ook beheersen.