Kwaliteit, niets anders

De enige echte Yogaschool

Abyasa Buddha.jpg

Het Yoga-instituut voor de hoogstaande Basis & Docentenopleidingen Raja Yoga of Koninklijke Yoga.
Echte Yogabeoefening in zijn puurste vorm. Ongelofelijk effectief, zelfs tot op het hoogste niveau of de staat van Samadhi, diepe meditatie. het doel van alle Yogabeoefening. Kijk maar eens in vooraanstaande boeken over Yoga.

Vrij vertaald betreft Samadhi een zeer diep welzijn, diep inzichtelijk en bevrijdend. De Yogabeoefenaar zal dit gaan meemaken door meerdere jaren te oefenen in houdingen, energiebeheersing en meditatie. Het doel van Yoga, éénwording, is dan bereikt. Dat gaat niet zomaar, derhalve als je bereid bent om jezelf te ontwikkelen, eerst via ontspanning in het lichaam en daarna via inzicht, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Direct met de Basisopleiding beginnen is het beste. Tijdens de lezingen vertellen we je er meer over. Vraag documentatie aan als je meer aanvulling wilt bij de dynamische opleidingen dan sturen we je uitgebreide documentatie toe. De Basisopleiding is zowel ‘s avonds als ‘s ochtends te volgen. Voor iedereen toegankelijk die er zin in heeft om zichzelf praktisch en inhoudelijk te vormen richting een goed en groter leven. We houden niet van half werk en leren je hoe je Samadhi kunt bereiken.

Het doel van Raja Yoga of eenwording is te lezen in de volgende zin uit de Yogasutra’s van Patanjali : “Yoga citta vritti nirodha” en dit betekent in het Nederlands “Yoga is het stilzetten van de wijzigingen van het denken”. Als dit proces vordert door herhaling en oefening komen de innerlijke kwaliteiten van ieder mens naar buiten, vreugde en inzicht, een liefdevolle levenshouding en tenslotte diepe rust. Hoe we dit samen met je aanpakken is te lezen in de 8 stappen van Patanjali. De Yogaschool is zeer gespecialiseerd om het proces van eenwording te bevorderen middels de erkende en vakbekwame leerkrachten die vele jaren training hebben ondergaan waardoor zij in staat zijn om Raja Yoga en tevens alle andere disciplines die we onderwijzen, goed over te dragen aan de cursist of student. Het resultaat is er dan ook naar. Onze leerlingen zijn goede Yoga beoefenaren na een aantal jaren training. Het zijn mooie mensen geworden die in staat zijn dat leven te leiden dat zij wensen. Vitaal, gelukkig, ze zijn flexibel en standvastig, ik denk dat vele mensen van goede wil vroeg of laat aan Raja Yoga zullen gaan beginnen.

Quality.jpg

De Yogaschool is in staat om zorgvuldig, vakbekwaam en met continuïteit iedere deelnemer aan welke les dan ook binnen onze organisatie, te voorzien in de vraag, de behoefte of het ideaal dat men nastreeft.

De Yogaschool werkt alleen met respectvollegoed opgeleide en betrouwbare leerkrachten. Op deze manier wordt de veiligheid van iedere deelnemer gewaarborgd. De gezondheid en het welbevinden van de deelnemer neemt toe, met name door het regelmatig bijwonen van de les.  Iedere deelnemer van welke les dan ook is in staat om na verloop van tijd de waarden in zichzelf naar boven te halen die te maken hebben met het ware, het schone en het goede. De Yogaschool kan zich goed vinden in deze stelling van Plato. In de oosterse leer omschreven als Sat – Cit – Ananda. Zie de overzichtspagina docenten.

groep juli 2019.png

We geven beproefde Raja Yogaopleidingen tot op het hoogste niveau in Nederland. We staan borg voor de kwaliteit en controle van de erkende leerkrachten die deze trainingen verzorgen. We leiden de aankomende leerkrachten op gefundeerde wijze op tot vertolkers van Raja Yoga waarin de ‘met hart en ziel’ wijze van lesgeven bovenaan staat. Uitgangspunten zijn de klassieke Raja Yoga leer en alle boeken over deze methodiek. Alle leerkrachten die voor de Yogaschool werken worden jaarlijks gecontroleerd op hun vaardigheden.

Baby-150x150.jpg

De Yogaschool beoogt door het geven van Zwangerschapsyoga respect voor het ongeboren kind en tevens zicht op de grootste verandering in het leven, die van ouders worden. De leerkracht(en) staat met name de moeder bij in een goede zwangerschap en een zo rustig mogelijke bevalling. En het werkt ! In de loop der jaren is het de verloskundigen in Enschede opgevallen dat de bevallingen makkelijker gaan als de moeder bij ons zwangerschapsyoga heeft gevolgd. Ze verwijzen rechtstreeks aan ons door. Inmiddels keren vele moeders terug bij hun 2e of 3e zwangerschap.

Hatha plaatje.jpg

De lessen Hatha Yoga zijn gericht op het effectief aanleren van Yogahoudingen, asana geheten, in een ontspannen sportieve sfeer. Men leert ont-stressen, het begin van Yoga. De Raja Yoga opleidingen beginnen hier ook mee, echter in een progressief opbouwende zetting. Door in de lessen Hatha Yoga, op een vast tijdstip de tijd voor jezelf te nemen, op te laden, krijgt men herstel van vitale functies. We geven 16 Hatha Yoga lessen per week in alle vestigingen, er zijn er 4. Zowel ‘s ochtends als ‘s avonds.

Vroeg of laat zal men inzicht willen krijgen in processen die terugkerende disbalans veroorzaken. Als de cursist dit inziet, stroomt men hopelijk door naar Raja Yoga. In deze authentieke en grondige trainingen, die we Opleidingen noemen leert men het voorgoed oplossen van alle onbehagen. Volledig in overeenstemming met de overlevering uit de oudheid over Yoga. Zeer effectieve Yogabeoefening. Na 4 jaar is de deelnemer in staat om een examen af te leggen. Alleen bij het behalen van alle onderdelen volgt erkenning docentschap. We steunen de nieuwe leerkracht in de gewenste uitvoer.  

conferentie-150x150.jpg

Onze bedrijfstrainingen worden alleen gegeven door trainers met jarenlange bewezen kwaliteiten op hun vakgebied. We ondersteunen scholen, instellingen, particulieren of groepen van allerlei soorten. We komen graag langs voor een oriënterend gesprek.