Hatha Yoga

direct beginnen.png

Hatha Yoga bevat voornamelijk Asanas (lichaamshoudingen) omdat deze houdingen de meest grove ‘verstoringen’ in het lichaam op kunnen heffen. Daarnaast wordt er in de Hatha Yoga lessen aandacht besteed aan ademoefeningen, gerichte ontspannings-oefeningen, concentratie. Met name in de wintermaanden begint de les met een korte ‘warming-up’. Daarna volgen een behoorlijke reeks Yogahoudingen. Je voelt jezelf snel goed en tevens rustiger. Deze lessen zijn voor iedereen die kennis wil maken met onze school en alvast Yoga houdingen wil leren beoefenen. We zien deze lessen als een voorbereiding op onze prachtige Raja Yoga opleidingen. Na drie jaar Hatha Yoga kun je een gesprek aanvragen voor toelating in de docentenopleidingen. De Hatha Yoga lessen werken zeer preventief op allerlei stress verschijnselen die naar onderzoek maar liefst 50% klachtgerelateerd zijn.

We geven op maar liefst 20 dagdelen per week les in Hatha Yoga. 
Vanaf maandagochtend tot en met zondagdagochtend worden er Hatha Yoga lessen gegeven. De lessen duren altijd 1,5 uur. Je schrijft je in voor een vaste les. Natuurlijk is het mogelijk om te wisselen tussen de lessen in dezelfde lesweek zelfs per vestiging. Erg fijn !

Hieronder zie je onze leerkrachten staan die je kunt tegenkomen in een Hatha Yoga les. Wilma, Monika, Eugenia, Marijke, Katya, Sarah, Anand, Stephanie, Jana, Fabiana, Leonie, Han, Annelies.

 Wat heb je nodig ?


Als je een eigen mat hebt is dat mooi, neem deze rustig mee, maar deze hebben wij ook voor je. Gepaste en ruimere kleding is aan te raden en dit is makkelijk zittende (sport) kleding van allerlei soort. Heb je vast nog wel ergens liggen. Je hebt geen schoenen nodig, de ruimten zijn alleen ‘'bare foot’' te betreden.

Effecten

Slide-paschimottan-Jose.jpg

De Yogaschool geeft Hatha Yoga sinds haar bestaan vanaf 1995, reeds 24 jaar. De effecten die hieronder staan zijn waargenomen binnen onze lessen. Je herkend een regelmatige beoefenaar van Hatha Yoga gemakkelijk aan:

hatha-yoga_uitgelicht.jpg
  1. Het feit dat de lichaamshouding is verbeterd, het gaat langzaam maar zeker.

  2. Het lichaam is mooier, steviger, leniger en krachtiger.

  3. De emoties zijn veel meer tot rust gekomen.

  4. De vitaliteit is toegenomen.

  5. De slaap is uitstekend, zeker op de lesdag zelf.

  6. Het geheugen wordt- of blijft goed.

  7. Er is meer uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen.

lestijden en lokatie.

De lokatie adressen zijn:

Lonnekerspoorlaan 88. Lasonderstraat 3. Emmastraat 147. (met 2 entrees 1,2)

HATHA YOGA – ENSCHEDE
Maandag 10.00-11.30 Lonnekerspoorlaan 88.
Maandag 20.00–21.30 Lasonderstraat 3.
Dinsdag 9.00–10.30 Lasonderstraat 3.
Dinsdag 19.30–21.00 Emmastraat 147  E. 1.
Dinsdag 20.00–21.30 Emmastraat 147  E. 2.
Woe-dag 10.00–11.30 Lonnekerspoorlaan 88.
Woe-dag 19.30–21.00 Emmastraat 147  E. 2.
Woe-dag 20.00–21.30 Lasonderstraat 3.
Thursday 18.00–19.30 Lasonderstraat 3 Hatha Yoga in English.
Don-dag 10.00–11.30 Emmastraat 147  E. 1. Don-dag 20.00–21.30 Emmastraat 147  E. 2.
Don-dag 20.00–21.30 Lasonderstraat 3.
Vrijdag 10.00–11.30 Lasonderstraat 3.
Vrijdag 14.00–15.30 Emmastraat 147  E. 1.
Zaterdag 10.30–12.00 Lasonderstraat 3.

Zondag 10.30–12.00 Lasonderstraat 3. v.a 6 oktober.

HATHA YOGA – in OLDENZAAL. Al heel wat jaren met veel plezier en nu in onze nieuwe vestiging aan de Deurningerstraat 39 c. Er zijn op dit moment 4 lessen per week op:
Maandag 19.30 – 21.00
Dinsdag 19.30 – 21.00
Woensdag 19.30 – 21.00
Donderdag 19.30 – 21.00

Hatha Yoga in de ochtend, iedere dag, iedere week.
Voor de ochtendmensen bieden we Hatha Yoga lessen aan die vroeg(er) op de dag worden gegeven. De energie die vrijkomt doordat ‘s ochtends het gehele menselijke systeem flink geoptimaliseerd wordt voel je de hele dag. Probeer eens uit hoe lekker het voelt als je ‘s ochtends Hatha Yoga beoefend. Onze trouwe leerlingen op woensdag en zaterdag zijn er nog elke week enthousiast over. Yoga is echt te gek en dat roepen we al heel wat jaren. De lessen worden gegeven op elke ochtend, van maandag- tot en met zondagochtend.

Als je zin hebt om eens een keer mee te doen aarzel dan niet en mail of bel even voor een gratis proefles.

HY oefenboek.jpg

Het cursistenboek
We hanteren bij alle Asanas die aan bod komen in welke les dan ook, ons prachtige Cursistenboek waarin naast asanas ook alle extra oefeningen staan, die in een goede Hatha Yoga training thuis horen. Het boek heeft een update, is weer verkrijgbaar. Het is erg mooi geworden….. door onze jarenlange waarneming bevat het boek een beproefde inhoud.

De Zomervakantieles(sen)
Gaat ieder jaar door en je krijgt les van verschillende leerkrachten. Het vaste lesadres is de Lasonderstraat 3. Op alle zaterdagen van 10.30 – 12.00. Het betreft 6 lessen, de moeite waard dus, als je zin hebt om te blijven oefenen in de zomervakantie.

De kosten per maand voor hatha yoga

Klik op de groene button om jezelf op te geven voor een gratis proefles! Je krijgt dan snel reactie voor een les afspraak. Als je je die week daarna inschrijft, betaal je € 36,00 euro per maand voor 1 les per week. Nota bene: Elke extra les per week kost maar de helft van dit bedrag. Bellen kan natuurlijk ook voor een afspraak op 053 – 4336887.

Doorstromen naar de Opleidingen Raja Yoga

De opbouw van Yoga.png

Als je minimaal 3 jaar regelmatig Hatha Yoga training volgt bij ons, kun je een gesprek aanvragen met de supervisor van de Raja Yoga Opleidingen en doorstromen naar het eerste Docentenjaar Raja Yoga.

Doorstromen naar de Basisopleiding Raja Yoga kan 2 keer per jaar (in januari en september). Dan leer je naast goede Asana beoefening óók echt goed mediteren.

Hatha Yoga en Raja Yoga horen bij elkaar. Samen meerdere jaren beoefend is de mens in staat daadwerkelijk eenwording te bereiken en dat is voor iedereen weggelegd die daar zin in heeft. De nodige stilte, de blik naar binnen, het grote zelfonderzoek dat daarvoor nodig is, kan alleen in de opleidingen beoefend worden.

Denk er rustig eens over na en volg eens een voorlichtingsavond. Of bespreek het eens met je leraar. Al onze leraren zijn opgeleid in de Opleiding Raja Yoga.

Naam *
Naam
Wil je graag meer informatie over de mogelijkheden om vanuit Hatha Yoga door te stromen naar Raja Yoga? Neem dan contact met ons op. We leggen je graag alle mogelijkheden uit. Uiteindelijk wensen we je natuurlijk toe dat je steeds meer verdieping in jouw Yogabeoefening zoekt een vindt. De Basisopleiding Raja Yoga biedt je daar geweldige mogelijkheden voor. Uitestekende Asana beoefening, maar óók kennis maken met de achterliggende theorie én echt goed leren mediteren. Dat kan allemaal in de Basisopleiding Raja Yoga.