Zwangerschaps Yoga

Uit respect voor het ongeboren kind en de grootste verandering in het leven, die van ouders worden.

Zwangerschap is een periode van groei, niet alleen voor het kindje in je buik maar ook voor jou en je partner. Je kunt hierin van alles tegenkomen: geluk, verrassing, liefde, vertedering, verbazing, maar ook bijvoorbeeld vermoeidheid, vragen, onzekerheid, acceptatie. Onze lessen zwangerschaps yoga begeleiden je in dit groeiproces en geven je de mogelijkheid om al deze facetten te onderzoeken en te leren begrijpen. Daarnaast werken we aan het verbeteren en onderhouden van je fysieke conditie, door middel van sportieve rek en strek houdingen, voor ieder lichaamstype geschikt. Samen met de ontspannings- en ademtechnieken levert je dit een goede basis voor de bevalling.

zwanger zijn

Wanneer kan ik het beste beginnen met Zwangerschapsyoga?
Onze Zwangerschapsyoga lessen zijn er voor iedereen die ongeveer 3 maanden zwanger is. Je kunt het beste tussen de 3e en 5e maand instappen. Als na een proefles blijkt dat deze lessen je aanspreken, de kans is groot, kun je direct  starten in één van de 2 groepen. Om een goede begeleiding te kunnen geven, vragen we een minimale deelname van 3 maanden. Langer is wenselijk. Op deze manier kun je langere tijd bewust bezig zijn met de zwangerschap en toewerken naar een goede bevalling. Meldt je op tijd aan bij ons. Afwisselen per les, per week is mogelijk. Verloskundigen en fysiotherapeuten verwijzen naar ons.

 

Lasonderstraat 3 - leslokatie zwangerschapsyoga

lasonderstraat1

zwangerschaps yoga

 

 

 

Lesdagen en locatie.De lessen duren (ruim) een uur en worden gegeven op en in:

Enschede 
Maandagavond aan de Lasonderstraat 3 van 18.30 tot 19.30
Woensdagochtend aan de Lasonderstraat 3 van 09.30 tot 10.30
Woensdagavond aan de  Lasonderstraat 3 van 18.30 tot 19.30.

Materialen, zoals mat en zitkussens hebben wij voor je. Het betreft een mooie, rustige en grote lesruimte. 

Parkeren Lasonderstraat voor het pand, in de parkeervakken. Overdag is voor de Lasonderstraat parkeergeld nodig tot 19.00 uur. In de omliggende straten is hier en daar vrij parkeren. Fietsen kunnen direct voor de deur staan. Je kunt de fiets vastmaken aan beugels voor het pand. Zie tevens de pagina leslocaties voor routebeschrijving. 

Logo Livio DIAP FC cKosten en vergoeding. De kosten voor een 1e proefles bedragen € 10. Graag contant te voldoen, de eerste les. Als dat goed gaat, schrijf je jezelf de week daarop in, bij de administratie. De kosten voor de lessen bedragen € 36,00 per maand vanaf datum inschrijving, de eerste maandvergoeding is naar afgenomen weken. De maanden daarna heeft een gemiddelde van 4 lessen per maand. De meeste verzekeringen vergoeden (op navraag bij je eigen verzekering) de cursus geheel of voor een gedeelte. De Yogaschool is aangesloten bij Livio en de IYF.

marijke220a

De Leerkrachten. De lessen in Enschede worden gegeven door de ervaren Yogaleerkracht Marijke Kamminga, tevens moeder van 3 dochters. Marijke geeft meer dan 15 jaar les bij de Yogaschool, ze geeft ook Hatha Yoga op dinsdagochtend en donderdagavond. Warm, betrokken, kundig, verloskundigen verwijzen naar haar lessen, het is hen opgevallen dat onze aanpak goed werkt, bevallingen voorspoedig verlopen.

Vanaf september gaan we een nieuwe les beginnen op woensdag 18.30 Deze les zal gegeven worden door Hanneke Siebert. Je kunt meer over haar lezen.

Kleding en lesmateriaal. Tijdens de lessen kun je het beste makkelijk zittende losse kleding dragen. Een trui of vest en een paar lekkere sokken zijn fijn  tijdens de ontspanningsoefeningen en theorie. Overig oefenmateriaal zoals mat, zitdeken en zitkussens zijn in de lesruimten aanwezig.

kaftzwsyogaboekHet Lesboek. We hebben een lesboek gemaakt. Uit ervaring blijkt dat de cursisten er graag mee werken. Het boek houding zwangerschaps yogabegeleid je door de lessen en je kunt, mocht je dat willen de oefeningen thuis toepassen. Je kunt dit boek bij Marijke aanschaffen. Mocht je eens vragen hebben over je zwangerschap of een onderwerp in de lessen, dan kun je deze altijd per telefoon of per mail stellen. Indien nodig, kun je ook een afspraak maken met de docent.

Zie hier de vakantie periode. in de zomervakantie gaan we bijna geheel door met de lessen zwangerschapsyoga.

 

kaartjes

baby4baby3

Ervaringen. We hebben vele berichten ontvangen in de loop der tijd over onze lessen en de bevallingen. Al deze mooie berichten laten zien dat zwangerschapsyoga helpt en werkt, daarom zijn we zo enthousiast over de lessen. Een aantal ervaringen staan hier uitgelicht en kun je nalezen .

Contact. Natuurlijk geven we je hier maar een korte impressie. Heb je nog vragen? Neem dan rustig eens contact met ons op. Via het formulier rechts op deze pagina, krijg je snel antwoord. Bellen kan op 06-28175809. Aanvraag voor een proefles of aanmelden kan via groene button aan het begin van deze pagina.

Terugkomdag, erg leuk! Wanneer de kindjes circa een half jaar oud zijn, is er een terugkomdag gepland. Tijdens deze ochtend of middag is er niets mooiers dan elkaars kinderen te bewonderen, bij te praten. De volgende zaterdagen staan: 22-9-2018, 12-01-2019 en 11-05-2019. Je krijgt vanzelf een uitnodiging. Daarnaast kun je meedoen aan Babymassage. 

terugkomdag sept2014foto terugkomdag 4 juniterugkomdag sept2014.jpg slide

980x400

 

 

__________________________________________________________

Rianne

Yoga na de zwangerschap? Is wenselijk, als de tijd het toelaat, om sneller te herstellen van de bevalling. Uit onze meer dan 15 jarige ervaring met ont-zwangeren blijkt dat de herstel periode aanmerkelijk wordt bekort! De gebruikelijke 1,5 tot 2 jaar herstel kun je een half jaar terugschroeven. De Hatha Yoga lessen zijn prima geschikt, graag dan wel in het begin bij Marijke Kamminga. Marijke geeft Hatha Yoga op dinsdagochtend en donderdagavond. Na 6 maanden kun je de andere lessen ook bezoeken. De leerkrachten bij Hatha Yoga zullen je vragen graag beantwoorden en je ondersteunen. De Hatha Yoga lessen duren 1,5 uur. Raadpleeg voor alle lessen het lesrooster. De kosten voor de lessen bedragen € 35,00 per maand. Neem je Yogapak weer mee – want het werkt!