Harmonie in jouw relatie

In yogabeoefening speelt het vinden van persoonlijke harmonie een belangrijke rol. Als je goed in balans bent sta je vrijer en gelukkiger in het leven en verspil je minder energie.

Daarom komt bij onze leerlingen regelmatig de vraag naar boven in welke mate de relatie met de partner daarin een versterkende of juist verstorende rol speelt. Het blijkt in de praktijk voor veel mensen moeilijk om hun relatie op de langere termijn harmonieus te houden. Dat is natuurlijk in de praktijk ook zichtbaar aan het hoge percentage verbroken relaties.

Om harmonie te vinden in jouw relatie is het belangrijk om je steeds te beseffen waar het allemaal ook weer om begonnen was. Het in stand houden van een liefdesrelatie kan alleen gebaseerd zijn op onvoorwaardelijke liefde. Vanuit die onvoorwaardelijkheid naar elkaar zou het zo moeten zijn dat beide partners hun persoonlijke doelen samen beter kunnen realiseren dan alleen. Zodra de één eisen gaat stellen aan de ander is er sprake van beperking en geen versterking. Toch is dat wat er meestal gebeurt en overigens meestal ook met goede intenties.

Je houdt van je partner en wilt het beste voor hem of voor haar en dat is mooi. Problemen ontstaan niet vanuit die intentie op zich, maar doordat je een mening hebt over HOE de ander zijn of haar leven in zou moeten vullen in zijn of haar eigen belang…. Zodra jouw oordeel over jouw partner jouw relatie gaat beïnvloeden is die relatie niet meer volledig onvoorwaardelijk. En andersom geldt natuurlijk naar jou toe hetzelfde.

Dat maakt het eigenlijk heel simpel. Voor een harmonieuze en liefdevolle relatie zijn maar 2 vragen relevant, die je elkaar dagelijks kunt stellen:

1.     Wat wil je écht?

2.     Hoe kan ik je daar het beste bij helpen?

En als die hulp vervolgens met liefde wordt gegeven ongeacht de uitkomst en het geven van die hulp als zodanig een bron van voldoening is zal er steeds sprake zijn van harmonie ongeacht de omstandigheden. Blijf je herinneren waar het ook weer om begonnen was.

Veel succes.

Vandaag en morgen geven we lezingen over Raja Yoga. Kom gerust langs als je geïnteresseerd bent. Kijk op de site voor de data en locaties.

Als je onze blogs waardevol vindt voor anderen, deel ze dan via mail of via de onderstaande link.