Annemarie van Viegen

Annemarie-2.jpg

Annemarie van Viegen is uitvoerend musicus. Ze doet haar eerste ervaring met viool op bij Elena Lascae op de muziekschool in Leiderdorp. In de vijfde klas van het gymnasium wordt ze aangenomen op de speciale vooropleiding (Jong Talent Klas) van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Annemarie krijgt dan les van Mireille van der Wart. Gevolgd door een bacheloropleiding bij Janet Krause en een masteropleiding aan de Messiaen Academie bij Skye Carman.

Naast orkestprojecten op het conservatorium heeft Annemarie zeven jaar in het Viotta Jeugdorkest gespeeld, ze speelt verder in het Nationaal Jeugdorkest, het Nederlands Strijkersgilde (concertmeester) en het Rotterdams Kamer Orkest. Met het European Union Youth Orchestra maakte ze onder andere tournees naar AziΓ«. Tevens maakt Annemarie deel uit van Ensemble Alondra waarmee ze regelmatig concerten geeft. In Enschede krijgt Annemarie de kans om stage te lopen bij HET Symfonieorkest. Voor haar kwam een droom uit; spelen in een orkest. De stage beviel zo goed dat Annemarie vanaf augustus 2010 als tweede violist speelt bij het orkest.

Annemarie begon met Hatha Yoga en Power Yoga. Na een tijdje merkte ze dat ze meer verdieping wilde en begon in 2010 met de Basisopleiding bij de Yogaschool in Enschede. β€œDit was precies wat ik zocht. Ik heb zoveel geleerd over mezelf, op verschillende gebieden. Mijn lichaam is soepeler en sterker geworden en ik heb minder blessures met vioolspelen. Ook ervaar ik meer rust en liefde en heb ik meer vertrouwen gekregen door Raja Yoga.” Annemarie ontving een erkenning in 2014. Annemarie is moeder geworden in 2018.