Yogabeoefening – effecten

 Dit is een greep uit de vele effecten van grondige en regelmatige Yogabeoefening:

Verbetering van de lichaamshouding en flexibiliteit.
Versoepeling en betere coördinatie lichaamsdelen.
Verhoging van energieniveau. De stofwisseling zal verbeteren en gewichtsverlies of gewichtsregulatie zal optreden.
Meer uithoudingsvermogen en kracht. Meer rust.
Een beter geheugen, meer helderheid.
Beter in staat zijn om problemen op te lossen. Een groter zelfvertrouwen.
Grote afname stressverschijnselen. Genieten in zijn algemeenheid neemt toe.
Men slaapt beter.
Vermindering van (vage) klachten.
Leuk om te vermelden is dat vele studenten met name in de Raja Yoga opleidingen een andere- of betere baan hebben gevonden of meer plezier hebben gevonden in hun werk.

Happy

Yogabeoefening en met name het 8 – voudig pad zoals beschreven op deze pagina heeft zeer veel effect op overprikkeling of grote vermoeidheidsklachten zoals een burn out. In onze uitstekend vormgegeven Opleidingen zitten alle elementen om definitief en voorgoed de processen die vermoeidheid van allerlei soort, zoals burn-outs overspanningen en ME blijvend naar het verleden te verwijzen.

Dit artikel stond op nu.nl op 20-11-2012. Eén op de acht werknemers heeft burn-outklachten

burn-outAMSTERDAM – Ruim een op de acht werknemers had in 2011 burn-outklachten. Het gaat dan onder andere om gevoelens van vermoeidheid en van emotionele uitputting. Dit blijkt dinsdag uit cijfers van het CBS over 2011. Ook stellen deze werknemers zich leeg te voelen en vergt het hen veel om met mensen om hen heen te werken. Leeg voelen blijkt de meest genoemde burn-out klacht. Dit is bijna 27 procent van de werkenden het geval. Hoe ouder de werknemer, hoe leger hij zich bovendien voelt. De gegevens zijn afkomstig van CBSBekijk hier een grote versie. – (c) NU.nl/Jerry Vermanen. Werknemers met een hoge werkdruk en weinig sociale steun van collega’s en leidinggevenden kampen vaker met burn-outklachten: dat is bij 37 procent zo, terwijl van de werknemers die zich wel sociaal gesteund voelen 11 procent kampt met dergelijke klachten.

Partner. Werknemers met een partner en kinderen hebben daarentegen minder vaak dergelijke klachten (een op de negen). Bij alleenstaande werknemers heeft een op de zes burn-outklachten. Van werknemers die alleenstaande ouder zijn, had een op de zeven deze klachten. Dit is vrijwel evenveel als bij werknemers die een partner hebben en geen kinderen. De gegevens zijn afkomstig van CBSBekijk hier een grote versie. – (c)NU.nl/Jerry Vermanen. 

Werkdruk. Vier op de tien werknemers heeft te maken met hoge werkdruk, zo blijkt uit de cijfers. Hiervan ervaart 22 procent burn-outklachten. Bij werknemers met een lage werkdruk is dit 7 procent. Mannen hebben gemiddeld iets vaker last van burn-out klachten. Bij hen is dit 13,4 procent, terwijl van de vrouwen 12 procent met burn-outklachten kampt. In 2008 is het aandeel werknemers met klachten van burn-out gestegen, daarna is het nagenoeg gelijk gebleven. © NU.nl/Heleen Haverkort.

Meer weten over hoe deze klachten blijvend aan te pakken ? Kom dan eens naar de lezingen die we geven.