Zwangerschapsyoga ervaringen

Een aantal berichten en ervaringen van eerdere cursisten Zwangerschapsyoga.

 

 

 

 

 

We ontvangen altijd de mooie kaarten van alle nieuw geborenen, deze kinderen in de afgelopen weken, juni 2017.

Tijdens de zomervakantie vallen maar 2 lessen uit. Zie vakantiedata 2017

—————————–

 

Terugkomdag. Erg leuk en steeds weer prachtig om die mooie verhalen te horen. Het is ons duidelijk, onze zwangerschapsyoga lessen werken. Verloskundigen en gynaecologen prijzen onze lessen, omdat men bemerkt wat een groot verschil het maakt.

 

 

—————————–

 

 

 

 

 

—————————–

Ik wil hierbij even doorgeven dat ik afgelopen maandag 1 mei ben bevallen van onze dochter. Het kaartje is als het goed is al ontvangen op de locatie. Het was een zware bevalling aangezien zij een sterrenkijker was. Ze weegt 4030 gram en is 52 cm lang. Ze is op de natuurlijke manier gekomen zonder pijnbestrijding en/of hulp. Alles dus op eigen kracht kunnen doen!
Hierbij hebben de fijne lessen van Marijke zeker aan meegeholpen!! Alles gaat goed met haar en mij. Nogmaals wil ik Marijke heel erg bedanken voor de fijne lessen!

Groeten Wendy

—————————–

Beste Marijke en Ylvy,

Op 2 mei ben ik bevallen van onze zoon Quinten! De bevalling verliep erg goed. Ik heb veel aan de yogalessen gehad.
Door alles wat ik heb geleerd bleef ik goed ademhalen en relaxt tijdens de bevalling. Om 14:00 uur kreeg ik de eerste weeen, om 18:04 uur is hij geboren.
Het gaat goed met ons. Het geboortekaartje komt nog, die hebben we nog niet verstuurd.
Bedankt voor de yogalessen!
Groetjes,
Peggy

—————————–

 

 

 

 

 

 

—————————–

 

Terugkomdag

 

 

 

 

—————————–

Hoi Marijke,

Afgelopen dinsdag 27-12 ben ik om 15:36 bevallen van Tygo Noah. Hij weegt 3620 gram en is 55 cm lang. Omdat hij zo groot is moesten we 24 uur in het ziekenhuis blijven om zijn suikers te controleren. Gelukkig bleek alles keurig in orde. De bevalling ging als een sneltrein; half 1 in het ziekenhuis en half 4 was hij geboren.
Ik had genoeg aan 6 minuten en 2 persweeën… gelukkig geen toeters en bellen en een natuurlijke bevalling zonder pijnstilling of attributen.

Tijdens de weeën heb ik enorm veel gehad aan de ademhalingsoefeningen. Ik kon ze goed weg puffen en mezelf goed ontspannen.

Ontzettend bedankt voor de leerzame en leuke lessen!! Alvast een goed nieuwjaar!                  Groetjes Laura
—————————–

november 2016

zw-schaps-yogaDag Marijke,
Het kaartje ligt inmiddels bij jullie in de bus, maar via deze weg wil ik je ook nog laten weten dat wij op donderdag 17 november de trotse ouders zijn geworden van onze zoon Kees! Woensdagochtend heb ik nog genoten van een heerlijke ontspannen laatste yogales en ’s avonds begon het te rommelen. Kees is uiteindelijk donderdagmiddag geboren na een vlotte en goede bevalling! Ik kreeg zelfs nog van de verloskundige het compliment dat mensen die op yoga hebben gezeten goed kunnen bevallen! Bedankt weer voor de fijne lessen. Ik heb er weer veel aan gehad! Wellicht tot ziens!
Groet, Martine.

 

—————————–

geboren joshepineIk wil me graag bedanken voor de leuke lessen. Altijd een warm gevoel en veel gezelligheid. De bevalling is op tijd op de uitgerekende datum geweest. Hier had ik helemaal niet mee gerekend omdat eigenlijk alles heel rustig bleef. Toespreken naar mijn buikje bleek te helpen 😉 . Echt zeker wist ik op 24.9 rond 1 uur dat het zou gaan beginnen en om 6.30 was mijn kindje er al. Als je belooft krijgt dat je 1 cm per uur gaat, heb ik ergens lekker ingehaald.  Echt pers weeën waren ook maar 20 min. Mijn partner zei 3x niesen en klaar. Helemaal zo voelde dat dan toch niet. Maar ik heb veel complimenten gekregen dat ik kalm bleef en goed geademd heb (ook had ik het gevoel alles vergeten te zijn) en goed bleef luisteren. De bevalling ging zonder ingrepen en zijn we voorspoedig aan het herstellen. Slaaploos maar gelukkig kijk ik op een goede zwangerschapsyoga tijd terug. Mijn kaartje Is als het goed Is al bij jullie geland. Veel liefs, Anna-Alicia.

—————————–

Juli 2016 – Beste Marijke (en de rest van de Yogaschool)

Afgelopen vrijdag is Vera geboren. Alles is razendsnel en hartstikke goed gegaan weer. Ze is prachtig!
Tot de terugkomdag!
Iris

zwangerschapsyoga De Yogaschool

De Terugkomdag…terugkomdag zwangerschapsyoga

 

 

 

 

 

 

April en mei 2016.

Foto 10-01-16 12 42 18IMG_7466

——————————————————————————————————————————–

Ellen schrijft ons: Op 1 januari 2016 ben ik bevallen van een zoon. Bij deze wil ik de yoga dan ook opzeggen omdat wij nog niet zo snel met de kaartjes gaan zijn.
Misschien dat Marijke deze mail ook te lezen krijgt. Maar de bevalling is heel goed gegaan. In bad,  hands off. De verloskundige was drie minuten binnen toen ik haar kon melden dat Ferren er al was. Hij is super rustig ter wereld gekomen en zo rustig is hij nu nog. Kortom, precies zoals ik graag wilde. Liefst alleen met mijn kinderen en man.
Ik wens iedereen in de groep een fijne bevalling toe.

——————————————————————————————————————————–

 

janHalloooo Marijke!
Ik had je eerder al gemaild maar zag net pas dat die mail terug was gekomen. Dus nu mail ik maar naar alle adressen die ik heb ;-).
En ik mail niet zomaar natuurlijk 😉 vorige week zondag 11 oktober 2015 is onze prachtige zoon JAN geboren. 48 cm en 3690gr.
Het is allemaal supergoed en snel verlopen. Zaterdagavond begon het te rommelen, veel harde buiken dus toch verloskundige Kathelijn maar even gebeld omdat de vorige keren ook snel ging. Toen zij kwam bleef alles rustig maar ik bleek toch al 2 cm ontsluiting te hebben. Ze gaf al aan dat dat niets hoefde te betekenen en dat sommige vrouwen weken zo rondlopen. Kathelijn is weggegaan en het gerommel kwam ’s nachts weer terug. Even eruit geweest, kaarsjes, kop thee en een rustig muziekje aan, ik heb zelfs nog een uurtje yoga gedaan in de woonkamer. Toch maar weer gaan slapen. Volgende ochtend alles rustig. Zondag lekker thuis met gezinnetje en na de lunch is Jens met de kindjes naar het bos gegaan. Ik had zin om in bad te gaan en was moe. In bad ook nog ademhalingsoefeningen gedaan en heel veel contact gemaakt met het mannetje in mn buik. Ik ben om 13.30u naar bed gegaan en heb als een blok geslapen.
Om 17.30 maakte Saar (onze dochter) mij wakker. We gingen zuurkool met worst eten! Mijn lievelingseten haha. Na het eten kreeg ik krampen. Ik kon niet meer aan tafel zitten en wilde graag rondlopen. Om 18.30 hebben we mijn moeder gebeld om te komen voor Saar en Kees en de verloskundige ook maar gebeld.
Ik was ondertussen al alleen naar boven gegaan. Ik was rustig maar ook emotioneel. Weet nog dat ik uit het raam keek, het was zo’n prachtige herfstdag en dat ik al die mooie kleuren en de ondergaande zon zag en ineens besefte dat dit de perfecte dag was voor Jan om geboren te worden.
(We hadden al die tijd grapjes gemaakt over 6 oktober omdat ik 2 keer eerder op de 6de was bevallen maar op 6 oktober waren we er nog helemaal niet klaar voor. Ik genoot nog van m’n buik, had nog allerlei dingen te doen en wilde stiekum helemaal nog niet bevallen. Dit weekend was dat anders, we hadden alles af, spik en span, zelfs al trakataties voor de kinderen voor school klaarstaan. (En eindelijk dat plakfolie in het washok geplakt wat ik al een jaar lang wilde doen, die ene kast nog uitgemest, het glaswerk gepoetst, hahaha je kent het wel ernstig nesteldrang) we hadden nog hele mooie foto’s met de kinderen gemaakt met verfhandjes op mijn buik en dit weekend was het eerste weekend waarin we dus geen lijstje hadden liggen, lekker genieten met elkaar en van mijn buik. Ik was er klaar voor!) 
Kathelijn was er rond 19.00 uur. Even gepraat. De weeën werden ook meteen weer minder. Maar we hadden allemaal het gevoel dat het wel door zou gaan zetten die avond. We hebben even wat praktische dingen doorgenomen en de verloskundige stelde om 19.15 voor om me te onderzoeken, ik was ondertussen ook wel benieuwd. We zaten op 4 cm ontsluiting. Ik wilde graag onder de douche dus de verloskundige stelde voor wat spulletjes klaar te leggen en even met haar collega te bellen want om 20.00 uur zou haar dienst wisselen.
Ik grapte nog ‘nou ik zorg gewoon dat hij er voor 20.00 uur is kun je ook op tijd naar huis..’ Om 19.25 ging ik onder de douche en Jens komt ook even om wat dingetjes te overleggen. Ik voel het warme water op m’n onderrug en meteen daarna krijg  ik een enorme wee maar voel ik ook persdrang. Gauw eronderuit, ademen en op bed. 1 perswee moest ik weg zuchten zodat Kathelijn even kon kijken hoever ik was. Ik zag aan Jens en Kathelijn dat het menes was Jens lachte en huilde tegelijk. Kathelijn zei dat ik met de volgende wee mee mocht persen. De wee kwam, mijn vliezen braken en meteen daarna is Jan in 1 wee geboren om 19.36u. Jens mocht Jan aanpakken en legde hem heel rustig op mijn buik. Een mooi roze heel rustig mannetje die meteen met 2 donkere grote ogen ons aan lag te staren. Ik was zo supertrots op hoe we dit samen gedaan hadden. We hebben hem lekker lang laten liggen, de navelstreng helemaal uit laten kloppen en hem zelf naar de borst laten kruipen waar hij meteen hapte en ging drinken.
Wat een onwijs mooie bevalling. Het gedeelte van de weeën en persen duurde amper 1,5 uur maar omdat het vanaf zaterdag al rommelde heb ik zo’n fijne dag nog gehad om me voor bereiden, te ontspannen en ook nog van het zwanger zijn te genieten dat het me absoluut niet overviel.
Ik heb van de bevalling niks te lijden gehad en ben heel erg snel hersteld. Ik heb weinig naweeën gehad en kon meteen al al voorzichtig mijn bekkenbodemspier aan en ontspannen. Ik had een stijve rug van het in bed zitten en voeden en ben al voorzichtig met oefeningen begonnen wat erg goed voelt. Jan heeft heel hard moeten werken om de borstvoeding op gang te krijgen maar dit is hem zo goed gelukt. De voeding loopt mooi, hij groeit goed. Kreeg op dag 4 al borstvoedingspoep en Jan verloor toen ook al het navelstompje. Zo’n lekker gezond mannetje. We zijn hier allemaal helemaal verliefd op hem! De kindjes zijn ook zo dol op hem en lief. Jan brengt een hele berg liefde met zich mee. Jens is vorige week vrij geweest en nu hebben we herfstvakantie. Wat een luxe zoveel tijd met elkaar.
En nu een week later kijk ik terug op een hele bijzondere week. We hadden bij onze eerste een hele leuke kraamhulp Els en wilden haar heel graag weer. Bij Kees lukte dat niet omdat ze ergens anders al kraamde maar nu kon Els wel! Wat een feest was het iedere dag. Onze zoon Kees zegt elke dag, ‘mama het lijkt hier wel een feestje’. En zo voelt het ook. Genieten, genieten!
Ik had me voorgenomen de mail kort te houden maar onder invloed van al die gelukshormonen lukt me dat niet merk ik haha 😉
Marijke ik wil je bedanken want ik ben ervan overtuigd dat jouw yogalessen en ook de haptonomische begeleiding die we in hengelo gehad hebben ervoor gezorgd hebben dat ik zo’n mooie bevalling heb gehad en dat Jan zo’n ontzettend tevreden mannetje is. We genieten hier nog even verder, het kaartje is naar jullie onderweg. Deze trotse moeder stuurt ook nog wat foto’s mee hoor :-). Ik ga me aanmelden voor de donderdagavond groep bij jou dus ik zie jou binnenkort weer.
Lieve groeten Marieke.
——————————————————————————————————————————–

Denise schreef Dag Marijke (en andere collega’s)

kaartje deniseVia deze weg wil ik alvast laten weten dat ik afgelopen dinsdagavond 21 april 2015 ben bevallen van een dochter Vayèn en daarom woensdagochtend niet bij de les was. Helaas kon ik niet met mijn eigen verloskundige bevallen en dus werden we overgedragen aan het team in het ziekenhuis. We moesten een nachtje in het ziekenhuis blijven ter observatie maar mochten woensdagochtend gelukkig naar huis nadat Vayèn was onderzocht door een arts. De bevalling is dus iets anders verlopen dan we hadden gedacht en gehoopt maar ik heb alsnog veel gehad aan de ademhalingsoefeningen vanuit de lessen en kreeg daar verschillende keren complimenten voor. Dat ik goed de weeën kon opvangen en dat ik geen enkele keer gemopperd of geklaagd heb?. Ontzettend bedankt voor alle tips, adviezen en fijne lessen. Het geboortekaartje volgt nog! Hartelijke groet, Denise.

 

 

——————————————————————————————————————————–

FeddeBeste Yogaschool, beste Marijke.
Op 1 mei 2015 is om 23.59 Fedde geboren! Het gaat goed met ons.
Ook al heb ik dit keer maar een paar lessen gevolgd, ik heb er wederom veel aan gehad.
Ik heb ook dit keer weer een mooie bevalling gehad waarbij ik rustig en met geconcentreerde ademhaling,
vol overgave het proces ben ondergaan.
Het kaartje komt er binnenkort aan.
Bedankt voor de fijne lessen!
Groet Alein.
——————————————————————————————————————————–
Foto 07-04-15 09 25 55
——————————————————————————————————————————–
Hoi Marijke,
Sem - maart 2015Vrijdag 27 maart 2015 is Sem geboren. 3545 gram en 51 cm lang. Met 38 weken en 1 dag.
Afgelopen woensdag zeiden we nog tot volgende week, er allebei van uitgaande dat hij nog niet kwam :). Maar donderdagavond 23:30 braken de vliezen en kwamen direct erna rugweeën. Ze kwamen al snel achter elkaar en duurden ook al bijna een minuut. Rond twee uur met de verloskundige gebeld. Kregen de keus om direct naar het ziekenhuis te gaan of nog even te wachten, maar we dachten laten we maar gaan, dan zijn we daar maar vast.
Had alleen maar rug weeën en die kon ik door de ademhalingstechnieken geleerd bij jou goed opvangen. Arjan masseerde steeds mijn rug, heel fijn. Ik bleef heel erg rustig en keerde echt in mezelf. Van de verloskundige en kraamzorg kreeg ik alleen maar complimenten en die lieten ons lekker alleen, omdat ze toch niets konden doen, geen enkele coaching nodig.
Heel erg bedankt voor de fijne lessen en heb er echt veel aan gehad. Zowel tijdens mijn zwangerschap als tijdens de bevalling. zit er over te denken om over een tijdje de gewone lessen te gaan volgen bij jou, maar eerst even genieten van onze mooie Sem. In de bijlage nog een foto :).
Het geboortekaartje komt jullie kant op.
——————————————————————————————————————————–
terugkomdag17jan2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit zijn zo een aantal uitspraken die kwamen van de moeders op de afgelopen terugkomdag 17 januari 2015.

“Mijn gynaecoloog zei na de bevalling: “Ik wou dat we een filmpje hadden gemaakt. Als voorbeeld hoe een bevalling kan verlopen. Je was zo ontspannen.””.
“Ik heb veel aan de yogaoefeningen gehad. Vooral de afwisselende houdingen tijdens de weeën heb ik veelvuldig toegepast.”
“Toen de weeën eenmaal goed bij me waren begonnen heb ik weinig aan de oefeningen zelf gehad. Wel hebben me de lessen geleerd dat ik volledig op mijn (oer)gevoel mag vertrouwen.”
“Vooral aan de ademhalingsoefeningen heb ik veel gehad tijdens de bevalling.”

—————————————————————————————————————————-

31- augustus 2014 – Goeiedag Marijke,

Ik kom graag samen met mijn zoontje Finn op de terugkomdag!
Verder heb ik de yogalessen als zeer prettig ervaren. Ze hielpen mijn lijf soepel te maken (voelde me vaak een stijve hark tijdens mijn zwangerschap) en ik vond het erg leuk om echt een speciaal moment voor mij en mijn ongeboren kindje te hebben. Fijn ook om in aanwezigheid te zijn van alle andere zwangere dames en om zwangerschapservaringen te delen.
Ik vond de manier waarop Marijke les gaf erg prettig én gezellig! Je kon merken dat ze al veel ervaring had en ze had antwoord/tips op al je vragen. Ik vond de ademhalingsoefeningen nuttig en ze gaven me een gevoel van zekerheid: zo kon ik de bevalling wel in gaan! Eerlijk gezegd heb ik tijdens de bevalling niet echt gedacht aan de verschillende ademhalingsoefeningen, maar ik merkte wel dat ik het rustige ademhalen onder de knie had. Ik kon de weeën goed opvangen. Ik neem maar aan dat de yoga daar aan heeft bijgedragen!
De sfeer tijdens de yogalessen vond ik heel fijn en ik voelde me altijd op mijn gemak. Alleen daarom al zou ik zo weer zwanger willen zijn! 😉
Bedankt! Groetjes en tot de 6e, Annelotte.
 ——————————————————————————————————————-
 kaartje cas
 ——————————————————————————————————————-
Myrthe schreef,

Hoi Marijke,

Hiep Hiep Hoera….wij zijn zondag 6 april 2014 om 14.22 uur trotse ouders geworden van onze mooie, kleine dochter Kato. Ze is 47 cm lang en weegt 2890 gram. Het is echt een klein tenger popje. Alles is super verlopen gelukkig !

Uiteraard wil ik jou ook nog bedanken voor de fijne yoga tijd. Zat helemaal op een roze wolk dat ik dat helemaal vergeten ben. Ik heb er heel veel aan gehad, vooral de ontspanningsoefeningen vond ik heel erg prettig. Je hebt daar ook een hele mooie zachte stem voor. Ook de oefeningen om je lichaam sterk en soepel te maken vond ik fijn. Ik zit er ook over te denken om na 6 weken weer op yoga te gaan. Op welke dagen geef jij yoga en op welk tijdstip?

katovanmyrthe1katovanmyrtheLieve Marijke nogmaals hartelijk dank ik heb veel aan de Yoga gehad voor en tijdens de bevalling en hopelijk snel tot ziens.
Liefs van een hele trotse Mama Myrthe & Papa & Kato

 

 

——————————————————————————————————————-

Hallo Marijke,
Floris1 dag 6Ik ben donderdag 27 februari 2014 om 04.50 uur bevallen van een gezonde zoon!!! Zijn naam is Floris en bij de geboorte was hij 50 cm en woog hij 3550 gram.
Woensdag na de zwangerschapsyoga begonnen de weeën om 0.30 uur. Ze kwamen gelijk om de paar minuten en ik vond ze behoorlijk heftig. Omdat het rug weeën waren was het lastig om ze weg te zuchten. Om de weeën op te kunnen vangen ben ik steeds andere houdingen aan gaan nemen. Op de zij liggen, hangen zoals de oefening met de stok, op handen en knieën. Om 01.30 uur kwam de verloskundige, ik bleek al 8 cm ontsluiting te hebben!! Ze schrok er zelf van. Ze ging er eigenlijk vanuit dat ik nog maar op 1 cm zou zitten, aangezien ik zo kalm op haar over kwam. Ik zat ook inderdaad helemaal rustig in mezelf gekeerd en in een soort van ontspannen acceptatie. Ik vertelde dat ik die avond nog zwangerschapsyoga had gehad en ze wilde gelijk weten waar, want dit was wel ontzettend goede yoga geweest 🙂
We zijn met spoed naar het ziekenhuis gereden en ik was de verloskamer nog geen minuut binnen of de persweeën begonnen. Wat een oerkracht komt er dan in je los! Na 95 minuten kwam ons kindje! Wat een ontzettend mooi en indrukwekkend moment!
Zelf kijk ik er vooral heel positief op terug. Ik kon me helemaal over geven aan dat wat het lichaam aan het doen was en ik heb het als heftig, maar vooral ook als heel mooi en indrukwekkend ervaren. Mijn herstel verloopt voorspoedig en Floris doet het gelukkig ook goed. Ik wil je enorm bedanken voor de leuke, gezellige en nuttige yogalessen!! Tijdens de zwangerschap en de bevalling heb ik er echt wat aan gehad en de ontspannenheid die de les van woensdag me heeft gebracht zal ook zeker hebben bijgedragen aan de wijze waarop de bevalling is verlopen. Aangezien we bij elkaar in de buurt wonen, komen we elkaar vast nog wel een keer tegen!
Doe je de hartelijke groeten aan de andere meiden?
Groeten Annemiek
——————————————————————————————————————-
kaartje evita
——————————————————————————————————————-
terugkomdag sept2014
——————————————————————————————————————-
Petra schreef:
GEBOORTEKAARTJE2
Hallo Marijke,
Hierbij meld ik mij af voor de zwangerschaps yoga want onze zoon Kai is geboren. Dat was op vrijdag 7 februari 2014 om 06.42 uur in het M.S.T.
 Het is ons eerste kindje, ik kwam met volledige ontsluiting aan in het ziekenhuis en Kai is in een stuitligging geboren in 5 keer persen binnen 22 minuten. Ik heb veel aan de zwangerschapsyoga gehad. Wij maken het uitstekend en zijn dolgelukkig!
Hartelijke groeten,
Michelle, Jeroen en Kai.
——————————————————————————————————————-
Hallo Patrick, Mascha, Marijke en Yoga-genootjes,

DeYSthijsk

Afgelopen donderdag, ben ik na 41 weken zwangerschap eindelijk bevallen van onze gezonde zoon Thijs! Hij is om 21:15 uur geboren met een gewicht van 3910 gram. We zijn ontzettend blij en trots dat hij er is! Woensdagavond begonnen de weeën nadat ik gestript was. Daardoor de hele nacht niet geslapen. De weeën waren vrij onregelmatig, en dat bleef de hele bevalling. Tegen 15:00 uur werd ik opgenomen in het ziekenhuis en aan het infuus met antibiotica gelegd. De baby had in het vruchtwater gepoept, dus ik werd door de verloskundige overgedragen aan de gynaecoloog. Omdat de weeën elkaar niet snel genoeg opvolgden tijdens de laatste centimeters kreeg ik ook oxytocine toegediend. Daardoor werden de weeën heel krachtig en al persweeën terwijl ik niet mocht persen. Dat viel mij heel zwaar. Ik heb heel veel aan de ademhalingsoefeningen en andere tips uit de zwangerschapsyoga gehad. Ik kon mij de meeste tijd goed blijven concentreren en afsluiten van de omgeving. Enkele momenten, vooral op het laatste stuk, verloor ik wel even de moed. Ik was mij dan wel steeds vrij snel bewust dat ik daardoor de weeën nog moeilijker kon opvangen, waardoor ik ook vrij snel toch weer terug kon komen bij de techniek en de focus. Maar die laatste weeën vond ik heel moeilijk om op te vangen. Gelukkig werd ik goed gecoacht door de zuster, gynaecoloog en mijn vriend. Toen ik eenmaal mocht, waren er slechts vier persweeën en een knip nodig en in een kwartier was Thijs er. Al met al is het mij aan de ene kant zwaar gevallen. Maar aan de andere kant ben ik ook heel trots op hoe ik het heb ondergaan en doorstaan, mede dankzij de zwangerschaps yoga. Ik kreeg ook vaak te horen dat ik de weeën goed wegzuchtte en pufte. Een heel bijzondere, intense en overweldigende ervaring! Wat een oerkracht komt daarbij naar boven. We zijn na twee nachten ter observatie uit het ziekenhuis ontslagen. De eerste nacht thuis zijn wij heel goed doorgekomen. We maken het goed en hebben er vertrouwen in dat de komende tijd ook goed zal gaan. Het geboortekaartje is nog in de maak. Via deze weg wilde ik jullie daarom alvast op de hoogte stellen. Marijke, ontzettend bedankt voor de fijne yogalessen. Ik heb er zo veel aan gehad. Hopelijk zien of spreken we elkaar nog even binnenkort of kan ik Thijs laten zien. En ik kom graag weer terug in je Hatha-Yoga les. Aan alle dames; heel veel kracht en vertrouwen toegewenst voor de rest van de zwangerschap en de bevalling, en wie weet tot ziens!

Groetjes, Denise

————————————————————————————-

charlieKarin schreef;

Hoi Marijke,

Misschien had je inmiddels al een vermoeden: afgelopen zaterdag ben ik bevallen van onze dochter Charlie! Hier een verslag van hoe de bevalling is verlopen:   Woensdagavond tijdens de yoga was alles nog rustig en was ik ervan overtuigd dat de bevalling nog wel even op zich liet wachten. Donderdagochtend had ik echter wat roze slijmverlies en begon ik wat buikpijn te krijgen. Vrijdagavond voelde ik dit echt opkomen en weer weggaan zoals dat bij weeën het geval is. Die nacht kon ik niet slapen en ben ik beneden op de bank gaan liggen. Rond half drie ’s nachts ben ik begonnen met het timen van de weeën. Deze kwamen ongeveer om de 10 – 12 minuten. In de loop van de ochtend besloot ik maar eens wat afwas weg te werken voor de afleiding. Door het staan en lopen kwamen de weeën ineens veel sneller (rond de 3 – 4 minuten). Maar als ik dan weer ging zitten of liggen kwamen ze weer onregelmatig tussen de 5 – 8 minuten. Ook waren ze door de ademhalingstechnieken nog makkelijk weg te puffen.   Toen het middag werd begon ik te twijfelen of ik niet toch de verloskundige eens zou bellen. Maar ik was bang dat zodra ik de telefoon pakte, de weeën op zouden houden en was er van overtuigd dat dit pas het voorwerk was. Daarnaast moest ik dan via het ziekenhuis de verloskundige op laten roepen en ik vond het maar vervelend ze op zaterdag lastig te vallen. Om 15.00 uur toch maar gebeld omdat ik wilde weten waar ik aan toe was. Een half uur later was de verloskundige er. Tegen 16.00 bleek ik al 6 cm ontsluiting te hebben! We waren allemaal helemaal perplex. De weeën heb ik al lopend en puffend opgevangen. Om 17.00 zijn we naar boven gegaan en zijn de vliezen gebroken. Een half uur later had ik 9,5 cm ontsluiting en na nog twee weeën mocht ik gaan persen. Veertig minuten later is onze dochter geboren. Ondanks dat het natuurlijk wel pijn deed en vermoeiend was een droombevalling! Lekker thuis gebleven zoals ik gehoopt had.   Charlie drinkt erg goed aan de borst en groeit ook goed. Wij leren haar als kersverse ouders elke dag steeds beter kennen. Ik heb erg veel aan de yoga lessen gehad tijdens mijn zwangerschap – om even een moment van rust en aandacht voor de baby te creëren – en tijdens de bevalling – door de ademhalingstechnieken en alle andere praktische tips. Ik wil je dan ook heel erg bedanken voor jou lessen zwangerschapsyoga en veel succes en plezier wensen bij het begeleiden en lesgeven in de toekomst!

Groetjes,  Karin,

————————————————————————————-
Marlies schreef:
Hallo Mascha en Marijke,

Wat leuk dat je mailt. Ik ben afgelopen dinsdag bevallen van een gezonde zoon, Cas. Ik voel me erg goed en ik herstel snel. De hele zwangerschap en bevalling heb profijt gehad van de Yoga. Ik heb tot eind juni de basisopleiding gevolgd en heb tot aan de bevalling asana’s gedaan. Ook bij de bevalling heb ik mijn ademhaling erg rustig kunnen houden en de weeën goed kunnen wegpuffen. Dus al met al, gaat het dus erg goed!  Bedankt nog voor de begeleiding. Ik zal nog een geboortekaartje sturen naar de yogaschool.
Groetjes Marlies.

Hallo Marlies,Erg fijn om te horen dat en goed met jullie gaat. Hartelijk gefeliciteerd met jullie zoon! Natuurlijk zouden we het leuk vinden als je ons een kaartje stuurt. En mocht je de draad weer op willen pakken laat het ons weten, we zijn er wel 🙂 We wensen jullie een fijne start voor het nieuwe leven voor jullie gezin! Hartelijke groeten, Het Yogaschool team.
————————————————————————————-
 kaartje jonah