Hatha Yoga

DeYSsilHatha Yoga bevat voornamelijk Asanas (lichaamshoudingen) omdat deze houdingen de meest grove ‘verstoringen’ in het lichaam op kunnen heffen. Daarnaast wordt er in de Hatha Yoga lessen aandacht besteed aan ademoefeningen, gerichte ontspannings-oefeningen, korte meditatie. Met name in de wintermaanden begint de les met een korte ‘warming-up’. Daarna volgen een behoorlijke reeks Yogahoudingen. Je voelt jezelf snel goed en tevens rustiger. De lessen werken preventief op allerlei stress verschijnselen die naar onderzoek maar liefst 50% klachtgerelateerd zijn. Deze lessen zijn voor iedereen die kennis wil maken met onze school en alvast Yoga houdingen wil leren beoefenen. We zien deze lessen als een voorbereiding op onze prachtige Raja Yoga opleidingen. Na drie jaar Hatha Yoga kun je een gesprek aanvragen voor toelating in de docentenopleidingen.

We geven op maar liefst 17 dagdelen per week les in Hatha Yoga. 
Vanaf maandagochtend tot en met zaterdagochtend worden er Hatha Yoga lessen gegeven. De lessen duren altijd 1,5 uur. Je schrijft je in voor een vaste les. Natuurlijk is het mogelijk om te wisselen tussen de lessen in dezelfde lesweek zelfs per vestiging. Erg fijn !

Wie geven er Hatha Yoga bij de Yogaschool, waar en wanneer? 

DagdeelLestijdenAdresLeerkracht 
Maandag10.00 - 11.30Lonnekerspoorlaan 88Monica
Maandag20.00 - 21.30
Lasonderstraat 3Monica
Maandag19.30 - 21.00Deurningerstraat 39 c
Oldenzaal
Han
Dinsdag9.00 - 10.30Lonnekerspoorlaan 88Marijke
Dinsdag19.30 - 21.00
v.a. 9 mei 2017
Emmastraat 147
entree 1
Stephanie
Dinsdag20.00 - 21.30Emmastraat 147
entree 2
Wilma
Dinsdag 19.30 - 21.00Deurningerstraat 39 c
Oldenzaal
Irma
Woensdag10.00 - 11.30Lonnekerspoorlaan 88Wilma
Woensdag
Wednesday
18.00 - 19.30
Hatha Yoga in English
Lasonderstraat 3
AnandAnand profiel
Woensdag19.30 - 21.00Emmastraat 147Wilma
Woensdag19.30 - 21.00OldenzaalPeter
Woensdag20.00 - 21.30Lasonderstraat 3Monica
Donderdag19.30 - 21.00
Deurningerstraat 39 c
Oldenzaal
Irma
Donderdag20.00 - 21.30Emmastraat 147Marijke
Donderdag20.00 - 21.30Lasonderstraat 3EstherEsther
Vrijdag10.00 - 11.30Lasonderstraat 3 Monica
Zaterdag10.30 - 12.00Lasonderstraat 3Wilma

We hebben 4 eigen vestigingen in Enschede en Oldenzaal.
De rustige ruimten zijn volledig op Yoga ingericht.

lonnekerspoorlaan_squarecompLasonderstraatemmastraat 147

 

 

 

Lonnekerspoorlaan 88, de Lasonderstraat 3, de Emmastraat 147 en in Oldenzaal – Deurningerstraat 39.

Wat heb je nodig ? 
yogamatAls je een eigen mat hebt is dat mooi, neem deze rustig mee, maar deze hebben wij ook voor je. Gepaste en ruimere kleding is aan te raden en dit is makkelijk zittende (sport) kleding van allerlei soort. Heb je vast nog wel ergens liggen. Je hebt geen schoenen nodig, de ruimten zijn alleen barefoot te betreden.

De kosten per maand
Vul het formulier hiernaast even in om jezelf op te geven voor een gratis proefles! Je krijgt dan snel reactie voor een les afspraak. Als je je die week daarna inschrijft, betaal je € 35,00 euro per maand (1 les per week). Studenten ontvangen een korting van 10 %. Bellen kan natuurlijk ook voor een afspraak op 053 – 4336887.

MaschaVirabhadrathmbyogaschoolUttrikonthmbPadahastaDeYogaschoolUttanYogaschoolUMsvan

 

 

 

Effecten
De Yogaschool geeft Hatha Yoga sinds haar bestaan vanaf 1995, reeds 22 jaar. De effecten die hieronder staan zijn waargenomen binnen onze lessen. Je herkend een regelmatige beoefenaar van Hatha Yoga gemakkelijk aan:

– Het feit dat de lichaamshouding is verbeterd, het gaat langzaam maar zeker.
– Het lichaam is mooier, steviger, leniger en krachtiger.
– De emoties zijn veel meer tot rust gekomen.
– De vitaliteit is toegenomen.
– De slaap is uitstekend, zeker op de lesdag zelf.
– Het geheugen wordt- of blijft goed.
– Er is meer uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen.

Hatha Yoga in de ochtend, 5 keer per week.beginner-yoga-class
Voor de ochtendmensen bieden we Hatha Yoga lessen aan die vroeg(er) op de dag worden gegeven. De energie die vrijkomt doordat ’s ochtends het gehele menselijke systeem flink geoptimaliseerd wordt voel je de hele dag. Probeer eens uit hoe lekker het voelt als je ’s ochtends Hatha Yoga beoefend. Onze trouwe leerlingen op woensdag en zaterdag zijn er nog elke week enthousiast over. Yoga is echt te gek en dat roepen we al heel wat jaren. De lessen worden gegeven op elke ochtend, van maandag- tot en met zaterdagochtend.
Als je zin hebt om eens een keer mee te doen aarzel dan niet en mail of bel even voor een gratis proefles.

Hatha Yoga in Oldenzaal. Al heel wat jaren met veel plezier en nu in onze nieuwe vestiging aan de Deurningerstraat 39 c. Er zijn op dit moment 4 lessen per week op maandag -, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond om 19.30.

Het cursistenboek
We hanteren bij alle Asanas die aan bod komen in welke les dan ook, ons prachtige Cursistenboek waarin naast asanas ook alle extra oefeningen staan, die in een goede Hatha Yoga training thuis horen. Het boek krijgt momenteel een update, is binnenkort weer verkrijgbaar. Het wordt erg mooi….. door onze jarenlange waarneming zal het boek over een beproefde inhoud beschikken.

zomerDe Zomervakantieles(sen)
Gaat ieder jaar door en je krijgt les van verschillende leerkrachten. Het vaste lesadres is de Lasonderstraat 3. Op alle zaterdagen van 10.30 – 12.00. Het betreft 6 lessen, de moeite waard dus, als je zin hebt om te blijven oefenen in de zomervakantie.

GoedegezondheidDoorstromen naar de Opleidingen Raja Yoga
Als je minimaal 3 jaar regelmatig Hatha Yoga training volgt bij ons, kun je een gesprek aanvragen met het hoofd van de Raja Yoga Opleidingen en doorstromen naar het eerste Docentenjaar Raja Yoga. Hatha Yoga en Raja Yoga horen bij elkaar. Samen meerdere jaren beoefend is de mens in staat daadwerkelijk eenwording te bereiken en dat is voor iedereen weggelegd die daar zin in heeft. De nodige stilte, de blik naar binnen, het grote zelfonderzoek dat daarvoor nodig is, kan alleen in de opleidingen beoefend worden. Denk er rustig eens over na en volg eens een voorlichtingsavond.

2000 – 2017 © De Yogaschool